10+1 Life hack tipp a menstruáció idejére
10+1 tipp, amit a felvilágosításkor nem szoktak elmondani, pedig segítenek átvészelni azt a pár napot
  1. Tarts a táskádban mindig egy kis dobozkában vagy kis neszeszerben egy betétet és egy tampont! Néha korán jön. Ne érjen meglepetés, bárhol vagy épp.
  2. Egyél étcsokit! Jó ízű, jót tesz a lelkednek és magnéziumot is tartalmaz, ami segít küzdeni a görcsök ellen.
  3. Szerezz be egy melegvizes palackot! Nemcsak jó érzés a meleget magadhoz ölelni, de a meleg oldja a görcsöket is.
  4. Igyál kevesebb kávét vagy igyál koffeinmenteset! A tested örülni fog a kevesebb koffeinnek, ugyanis kutatások bizonyítják, hogy a koffeintől sokkal rosszabbak a görcsök.
  5. Tervezd meg előre jól a menzesz alatti rágcsálnivalókat és vigyázz a sóval! A só egy másik étel, ami visszatartja a vizet a testedben és felfúvódsz tőle. Tervezd meg előre, hogy mit fogsz rágcsálni, vásárolj magadnak magvakat, mogyorófélét, mandulát, narancsot, banánt és egy kis étcsokit!
  6. Kis séta, esetleg kis jogging vagy jóga jót fog tenni. Igen, tudjuk, hogy ilyenkor az utolsó dolog, amit akarsz, az a mozgás. Viszont a tested mozgás közben endorfint termel, ami az a hormon, amitől jobban érzed magad. Ezek a hormonok pedig legyőzik a rossz hormonokat (prostaglandin), amelyek a görcsöket okozzák. Ha úgy érzed, vegyél be egy fájdalomcsillapítót a mozgás előtt fél órával és így biztosan bírni fogod.
  7. Tornázd fel a vas-szintedet! A szervezetedben lévő vas szint emeléséhez egészséges ételek közül választhatsz, mint pl. spenót és fodros kel.
  8. Menj ágyba 1 órával hamarabb! Ez nemcsak segít a koffein hiányával megbirkózni, hanem a testedben zajló folyamatok kipihenését is szolgálja.
  9. Ha intimbetétet használsz, válassz megfelelő bugyit! Kevesen tudják, de a legideálisabb bugyi intimbetét használatához a testhezálló klasszikus fazon. Ez megfelelően rátapad a testedre (nem szorosan, de nem is lazán), így megfelelően tudja tartani a betétet a testedhez.
  10. Nem kell most a legszűkebb nadrágodat viselned és ne állj mérlegre sem! Már úgyis kényelmetlenül érzed magad, miért kéne a kissé felfúvódott testedet belepréselni a legszűkebb farmeredbe?! Szerezz be magadnak valami kényelmeset! Tegyél magadnak egy szívességet és ne mérd meg a súlyod sem, ugyanis a vízvisszatartás és a súlyingadozás a menstruáció alatt végig tapasztalható. Egyszerűen csak ne most állj mérlegre!

+1. Tölts le az okostelefonodra egy Ciklus App-ot! Ez majd figyelmeztet, hogy mikor várható a menstruációd és sok minden mást követhetsz vele, így jobban megismerheted a tested!

TIPP: SOFTELLE MENSES-CIKLUS APP

Tartsd kézben a ciklusodat

Menses-ciklus app

Vásárolj kényelmesen

Softelle Shop